Internet of Things eist degelijke beveiliging

De wereld raakt meer en meer verknoopt. Dat heeft veel voordelen; ook voor bedrijven die industriële automatisering toepassen. Want de analyses van gegevens leiden tot efficiëntere bedrijfsprocessen. Maar er zit ook een Meer »

Besturing voor visionsysteem in sorteermachine

Moderne besturingstechniek kan enorm bijdragen aan duurzamer gebruik van natuurlijke resources. Een mooi voorbeeld daarvan is een nieuwe garnalensorteermachine; eentje die niet alleen garnalen op grootte sorteert, maar ook bijvangst van krabbetjes Meer »

Techni-Show: Flexibel automatiseren een must

Grote Nederlandse toeleveranciers hebben de voorbije jaren de stap naar flexibele automatisering gezet. Mede hierdoor oogsten ze succes in exportmarkten. De komende jaren zullen ook de kleinere toeleveranciers deze stap moeten zetten. Meer »

Nieuwe gebruikers over 3D-streep trekken

Eind 2013 presenteerde het van origine Engelse RS components in Boedapest iets wat je niet meteen van een technische groothandel zou verwachten: een 3D CAD pakket. Onder de naam Design Spark Mechanical Meer »

 

Coursepath helpt online cursussen te bouwen voor robotica-professionals

Organisaties kunnen vanaf vandaag snel en gemakkelijk hun eigen online cursussen maken en hosten in de cloud. In de e-learning omgeving Coursepath, een initiatief van de makers van Viadesk, kan elk bedrijf een online academy starten om bijvoorbeeld robotica-professionals op te leiden.

Prof. Stramigioli, de voorzitter van RoboNED

RoboNED heet voortaan Stichting RoboNED

Het Nederlandse Robotica Netwerk RoboNED gaat voortaan door het leven als Stichting RoboNED. RoboNED is sinds 2010 actief en ontstaan als een platform voor ICT-innovatie.

Koning & Hartman organiseert products & systems dagen

Koning & Hartman organiseert op 20, 21 & 22 mei wederom de Products & Systems Dagen in Delft. Dit jaar is het overkoepelende thema: The Future of Technology. Maak kennis met ontwikkelingen van de toekomst op het gebied van industriële automatisering, elektronica en mobiele communicatie. 

Industrial Internet Consortium moet integratie van fysieke en digitale wereld verbeteren

AT&T, Cisco, General Electric (GE), IBM en Intel richten samen het Industrial Internet Consortium (IIC) op. ICC gaat zich richten het verbeteren van de integratie van de fysieke en digitale wereld. Dit moet de toegang tot big data vereenvoudigen.

Mobile robots support airplane manufacturers

Nieuwe robot moet monotoon werk van vliegtuigbouwers over gaan nemen

Een nieuwe robot gaat vliegtuigbouwers ondersteunen bij hun werk. De robots helpen werknemers afdichtingen aan te brengen, materialen op te meren en het werk te controleren. De robots worden ontwikkeld in het Europese project VALERI.

VisionRobot-02878 - kopie (640x427)

Beurzen Vision, Robotics & Mechatronics en Fotonica bundelen hun krachten

De evenementen Vision, Robotics & Mechatronics en Fotonica van Mikrocentrum bundelen hun krachten. De beurzen vinden dit jaar gelijktijdig in Veldhoven plaats. Door de overlap van de vakgebieden verwacht de organisatie een flinke dosis synergie voor zowel exposanten als bezoekers. De evenementen blijven bestaan uit een vakbeurs in combinatie met een congres. Wel zullen enkele

Nederlandse robot overhandigt tulp aan Angela Merkel

Een robot heeft op de Hannover Messe een tulp overhandigd aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De robot was verkleed als een Nederland kaasmeisje, een verwijzing naar Frau Antje.

Meer capaciteit, hogere betrouwbaarheid en veiligheid bij bagageafhandeling

Op een groot aantal luchthavens in de wereld, waaronder Schiphol, Heathrow en Parijs zijn de bagageafhandelingssystemen van Vanderlande Industries te vinden, inclusief de complete achterliggende logistieke stromen. Vanderlande is dan ook de grootste leverancier van bagageafhandelingsystemen ter wereld. Om de verwachte groei in het aantal passagiers wereldwijd ook in de toekomst aan te kunnen, investeert

Nieuwe flexibele robot helpt chirurgen bij operaties

Een nieuwe robot ondersteunt chirurgen bij het uitvoeren van operaties. De robot is gebaseerd op de slang en is dan ook zeer flexibel. De robot is hierdoor in staat moeilijk te bereiken plekken in het menselijk lichaam te bereiken.

2014-03-12 14.27.07

Terugblik Techni-show 2014

De positieve trend in de maak- en toeleverindustrie was ook op de beursvloer van Techni-Show goed voelbaar. André Gaalman, voorzitter sectie VIMAG van de Federatie Productie Technologie: “Het vertrouwen is terug. Er is weer lef in de markt om te investeren en Techni-Show bevestigt dit beeld.” 86% van de bezoekers gaf de sfeer en beleving