Geen gebibber meer met hechten

Tijdens de EtherCAT-dagen in Eindhoven en Rijssen presenteerde de Eindhovense start-up Ferry Schoenmakers de Microsure. De Microsure is een robot die microchirurgen helpt met het hechten van bloedvaten met een diameter van nog geen millimeter. Lees verder »

Kleurt de Hannover Messe weer oranje?

De Hannover Messe 2015 komt er aan. Dit jaar is Nederland geen Partnerland, dat wordt India. Maar de Nederlandse industrie pakt wel flink door, dankzij het succes van vorig jaar. Lees verder »

Gemak dient ook de machine

Tijdens de persconferentie van VISION 2014 – Europa’s grootste visionbeurs – wordt traditioneel één visionbedrijf flink in de schijnwerpers gezet. Het betrof dit jaar het Duitse iDS, voor wie het samenzijn in Stuttgart vooral ook Lees verder »

Airbus bouwt fabriek van de toekomst

Eén van de hoofdsprekers tijdens NIWeek 2014 was Bernard Duprieu, hoofd productietechnologie bij Airbus. Hij ging in op de visie van Airbus voor de ‘Factory of the Future’, met een aantal gedachten daarachter. Hierin speelt Lees verder »

 
De Anti-submarine Warfare Continuous Trail Unmanned Vessel (ACTUV) van DARPA

Drones moeten onderzeeërs voor de Amerikaanse kust opsporen

De Amerikaanse marine wil een vloot autonome bootdrones inzetten voor de kust van de Verenigde Staten. De drones moeten al varend voor de kust op patrouille gaan en vijandige onderzeeërs die mogelijk voor de kust liggen helpen op te sporen.

De Automation University Special 2015

Automation University Special 2015 komt naar Eindhoven

Rockwell Automation organiseert op 15 en 16 april 2015 de Automation University Special 2015. Dit omvangrijk gratis evenement is gericht op managers en engineers uit de industrie en wordt gehouden in het Evoluon in Eindhoven.

Secure Autonome Mobile (SAM)

Lebeco introduceert beveiligingsrobot SAM

Lobeco Fire & Security heeft op de vakbeurs Secura 2015 de beveiligingsrobot SAM van Robot Security Systems aan het grote publiek getoond. SAM kan geheel autonoom locaties beveiliging, alarmmeldingen controleren en alarm slaan bij eventuele dreigingen.

female-android

Amazon wil met wedstrijd ontwikkeling van verpakkingsmachines versnellen

Amazon organiseert een wedstrijd om de ontwikkeling van verpakkingsmachines te verbeteren. Deelnemende robots worden uitgedaagd producten te bepakken van lastig te bereiken plekken, bijvoorbeeld achterin een vol schap. Het winnende team wint 25.000 dollar.

De Manta G-235 van Allied Vision

STEMMER IMAGING levert Manta G-235 industriële camera’s met nieuwe Sony CMOS sensor

STEMMER IMAGING neemt de Manta G-235 van Allied Vision op in haar portfolio. De USB3 camera maakt gebruik van de laatste 2,3 megapixel Sony IMX174 CMOS sensor nu beschikbaar zijn. Deze sensor combineert een hoge lichtgevoeligheid en dynamisch bereik met kleurreproductie en hoge frame rates.

De Sawyer van Rethink Robotics

Eenarmige robot Sawyer maakt automatisering beschikbaar voor iedere fabrikant

Rethink Robotics introduceert een nieuwe robot. Sawyer is een eenarmig robot die gebruikers kan helpen door allerlei taken geautomatiseerd uit te voeren.

Waseda Universiteit en Kikuchi Corporation hebben gezamenlijk de Octopus robot gelanceerd.

Octopus robot heeft vier rupsbanden en vier armen

De Japanse Waseda Universiteit en Kikuchi Corporation hebben gezamenlijk de Octopus robot gelanceerd. De Octopus is een robot met vier rupsbanden en is voorzien van vier armen om over zeer moeilijk begaanbaar terrein zich te kunnen voortbewegen. De robot is bedoeld om bijvoorbeeld puin te ruimen na rampen, zoals de ramp met de kerncentrale in het Japanse Fukushima.

De First Tech Challenge

Robotteams uit negen landen gaan de strijd aan op FTC Dutch Open

Teams uit negen landen maken zich op voor de FTC Dutch Open op zaterdag 28 maart 2015 in Eindhoven. Vanuit alle windstreken worden de jongeren en hun robots ingevlogen om deel te nemen aan Europa’s grootste robottoernooi voor het voortgezet onderwijs.

robot-asea

Verkoop van industriële robots met 27% gestegen

De verkoop van industriële robots wereldwijd is afgelopen jaar met 27% gestegen. Vooral de grote vraag naar robots vanuit de auto- en elektronica-industrie is groot. De meeste vraag is afkomstig uit China en Zuid-Korea.

Operatierobot van Isala trekt 3.800 bezoekers op open dag

Een operatierobot van het ziekenhuis Isala in Zwolle heeft tijdens een open dag veel bekijks getrokken. De open dag werd georganiseerd op de landelijke dag van de zorg en is door ruim 3.800 mensen bezocht.