Tem de robot

De industriële robot van vandaag is een zich keurig gedragend schepsel. Het doet 24/7 zonder te zeuren precies waarvoor hij geprogrammeerd is. Lees verder »

Robots printen metalen brug

De Amsterdamse startup MX3D werd in korte tijd wereldberoemd. Waar hun eerste projecten Resin en Metal een relatief klein publiek bereikten, zette Bridge de ontwikkelde robotprinter stevig op de kaart. Lees verder »

‘Innoveren doe je op applicatieniveau’

Yaskawa bestaat dit jaar 100 jaar. En hoewel dit soort indrukwekkende jubilea reden geven tot terugblikken, kijkt het bedrijf toch vooral vooruit. Het presenteerde daarom een roadmap voor de komende Lees verder »

NEW Industries hét podium voor technologische vooruitgang

Op 8, 9 en 10 december is Evenementenhal Gorinchem het podium voor technologische vooruitgang tijdens NEW Industries. Lees verder »

 
ZORA robot

Woonzorgcentrum Archipel Akkers neemt zorgrobot Zora in gebruik (video)

Het woonzorgcentrum Archipel Akkers heeft de zorgrobot Zora in gebruik genomen. De robot moet personeel van het woonzorgcentrum gaan ondersteunen en heeft inmiddels kennisgemaakt met bewoners.

Google’s Self-Driving Car Project

Volvo, Google en Mercedes nemen verantwoordelijkheid bij ongelukken met zelfrijdende voertuigen

Bij zelfrijdende auto’s speelt al langer de vraag wie verantwoordelijk is indien een ongeluk wordt veroorzaakt: de gebruiker of de autofabrikant. Volvo’s CEO Håkan Samuelsson belooft dat Volvo in dit geval de verantwoordelijkheid op zich neemt.

SPREAD-sla-robots

Japanse bedrijf wil met robots jaarlijks 10 miljoen kroppen sla verbouwen

Het Japanse bedrijf SPREAD wil per jaar 10 miljoen kroppen sla gaan verbouwen. Dit moet volledig automatisch gebeuren met behulp van robots.

Robot leert zichzelf via deep learning objecten op te pakken

Een robot is erin geslaagd zichzelf in een maand tijd te leren hoe hij objecten het best kan oppakken. Hiervoor maakt de robot gebruik van deep learning.

Robo Wunderkind is gericht op kinderen

Modulaire robot laat kinderen kennis maken met robots en programmeren

Robo Wunderkind heeft op Kickstarter voldoende geld verzameld voor de productie van een modulaire robot gericht op kinderen. Kinderen kunnen met Robo Wunderkind door bouwblokken met modules in elkaar te klikken een robot bouwen. De robot kan worden geprogrammeerd via een iOS of Android app.

RoBoHon

Robot smartphone van Sharp kan lopen, berichten voorlezen en beelden projecteren (video)

Sharp aan een robot smartphone. De smartphone kan berichten voorlezen en gesproken woorden omzetten in geschreven tekst, maar ook lopen. Sharp wil de robot volgend jaar al op de markt brengen.

De nieuwe lascel van G+S Industrial en IRSA Robotics

G+S Industrial en IRSA Robotics ontwikkelen lascel met Fanuc robot

Het Nederlandse G+S Industrial en IRSA Robotics hebben een standaard lascel ontwikkeld. In het model is een robot van Fanuc geplaatst. De draaitafel is manueel.

Hoogleraar Stelarc van het Alternate Anatomies Laboraty van de Curtin University heeft zich laten vastbinden aan een robotarm

Hoogleraar laat zich vastbinden aan robotarm (video)

Om de interactie tussen mensen en robots inzichtelijk te maken heeft een Australische professor uit Perth zichzelf dertig minuten lang laten ronddraaien door een robot.

vision

Webinars Phaer over actieve 3D-stereovision op dinsdag 13 oktober

Op dinsdag 13 oktober zal Phaer namens iDS en Ensenso in twee webinars de opmars van en de laatste stand der techniek op het gebied van actieve 3D-stereovison delen, en niet op woensdag 13 oktober zoals abusievelijk in de e-mail nieuwsbrief stond.

Robot moet zeebodem gaan afspeuren op scheepswrakken, koraal en andere objecten

Wetenschappers van het Amerikaanse Woods Hole Oceanographic Institution hebben een robot ontwikkeld die zelfstandig de zeebodem kan afspeuren. Hier kan de robot onder andere scheepswrakken, koraal en andere objecten in kaart brengen.