Algoritmes helpen onderwaterrobots zelfstandig missies uit te voeren

Een nieuwe reeks algoritmes stelt robots in staat onderwater missies uit te voeren met een minimale hoeveelheid menselijke input. De ontwikkeling kan robots in staat gaan stellen autonoom delen van de wereldzeeën te gaan ontdekken. Lees verder »

Beeldsensorstrijd definitief gestreden?

Lange tijd was het een hevige discussie in machinevision. CMOS of CCD? Begrijpelijk, want beide technologieën hebben hun sterke en zwakke punten. Maar de aankondiging van elektronicagigant Sony te gaan stoppen met de productie van Lees verder »

Anders boodschappen doen = anders verpakken

Studenten Nikki Butter van de Haagse Hogeschool en Kenneth Baumeister van HAS Den Bosch zijn de winnaars van de Packaging Innovations Challenge 2014-2015. Lees verder »

Geen gebibber meer met hechten

Tijdens de EtherCAT-dagen in Eindhoven en Rijssen presenteerde de Eindhovense start-up Ferry Schoenmakers de Microsure. De Microsure is een robot die microchirurgen helpt met het hechten van bloedvaten met een diameter van nog geen millimeter. Lees verder »

 
Bron: Julien Tromeur (via SXC.hu)

Algoritme helpt robot zelf van beschadigingen te herstellen

Een groep Franse en Amerikaanse onderzoekers heeft een robot ontwikkeld die bij beschadiging zelf een nieuwe manier ontdekt om verder te kunnen lopen. De robot analyseert hierbij de mogelijkheden en kiest zelf het beste alternatief om zo soepel mogelijk te kunnen bewegen.

Medewerkers van Yokogawa behalen certificaat voor industriële besturingssystemen

Yokogawa maakt bekend dat 14 medewerkers aan het eind van het fiscale jaar 2014 beschikken over het certificaat ‘Global Industrial Cyber Security Professionals’ (GICSP). Deze relatief nieuwe kwalificatie werd in 2013 geïntroduceerd.

Columnist Bert Stap: ‘Veiligheid is een groot onderdeel van ons leven’

Een interview met onze vaste columnist, Bert Stap van ESV Technisch Adviesbureau BV in Barneveld, wordt al gauw een tijdrovend interview, aangezien hij uren kan praten over zijn vak. Tijdens het interview blijkt ook zijn gedrevenheid om bij bedrijven meer aandacht te vragen voor het onderwerp machineveiligheid. 

liam

Duitsertekort

In een tijd van een leven lang leren, te weinig instroom studenten techniek – het zijn er maar 2 op de 10, terwijl het er minstens 4 op de 10 moeten zijn – hoor ik nog een verontrustend bericht: er is een zwaar tekort aan leraren Duits. Op sommige scholen is dit tekort zo nijpend, dat er precies nul leraren voor de klas staan, wat het geven van Duitse les wel erg lastig maakt.

Robot identificeert individuele fruitvliegjes voor onderzoeksdoeleinden

Een nieuwe robot maakt het mogelijk gedragsexperimenten uit te voeren op fruitvliegjes, die in veel wetenschappelijk en medisch onderzoek een belangrijke rol spelen. Voorheen waren gedragsexperimenten onmogelijk, aangezien fruitvliegjes dusdanig snel zijn dat een mens hen onmogelijk uit elkaar kan houden. Een robot maakt dit wel mogelijk.

Noord-Amerika overweegt snelweg voor zelfrijdende voertuigen

In de Noord-Amerika wordt mogelijk een snelweg gebouwd die uitsluitend toegankelijk is voor zelfrijdende vrachtwagens. Snelweg zou Mexico met Canada moeten verbinden en dwars door de Verenigde Staten lopen.

Yaskawa toont 7-assige handlingsrobot op beurs

YASKAWA Benelux is op Vision, Robotics & Mechatronics 2015 aanwezig op stand 24v. Er zullen enkele interessante voorbeelden te zien zijn van ‘Total System Solutions’, integratie van Robotica, Vision, Controls en Motion.

Algemeen plaatje

Hannover Messe 2015: de echte getallen

Een slordige 220.000 bezoekers wandelden er half april over ’s werelds grootste industriële beursvloer. Hiervan kwamen er minstens 70.000 van over de landsgrenzen. Weer een record dat mag worden bijgetekend. Een eigen overzicht in getallen.

Een robothand dit door Mental Ray is ontworpen voor de 3D Robot Challenge

‘Robots worden in hoogtempo in de Brabants maakindustrie omarmd’ (video)

De komende jaren worden in de Brabantse maakindustrie in een hoog tempo robots omarmd. Vooral robots die kunnen samenwerken met menselijke werknemers zijn populair.

female-android

Robots gaan grote gemiddelde werkdag in de toekomst compleet veranderen

Robots gaan zowel de fysieke als virtuele productie in de wereld overnemen. Kunstmatige intelligente krijgt een steeds grotere rol. Robots zorgen ervoor dat de gemiddelde werkdag in 2030 er totaal anders uit ziet dan nu.