Teqnow wil toptechnologieën bij MKB stimuleren

Een jaar geleden startte de Koninklijke Metaalunie een nieuw initiatief: Teqnow. Bedoeling van de nieuwe club was – en is nog steeds – het stimuleren van toptechnologieën in het MKB. Lees verder »

NEW Industries: Fit for the future!

We zitten midden in de industriële revolutie! NEW Industries biedt oplossingen, inspiratie en ingangen om uw organisatie klaar te stomen voor de productie van morgen. Eerder dit jaar werd er Lees verder »

Machines ervaren in Virtual Reality

Pilz Nederland is misschien niet het eerste bedrijf dat je met Virtual Reality associeert. Toch is men in Vianen al een poosje bezig met ervaren in 3D. Ooit bedoeld als Lees verder »

Wat is anno 2015 de beste verbinding?

Wie in de wereld van het verbinden van materialen duikt, kan het snel gaan duizelen. Er is keuze uit tig soorten las-, lijm- of mechanische verbindingen . Maar wat kies Lees verder »

 
De Mako G-234 van Allied Vision

Allied Vision introduceert compacte Mako G-234 camera

Allied Vision introduceert de Mako G-234. Deze nieuwe compacte camera met de IMX249 CMOS sensor van Sony en is onder andere gericht op geautomatiseerde inspectie van producten in productielijnen.

Eigen raceklasse voor zelfrijdende voertuigen op komst

Zelfrijdende voertuigen krijgen een eigen raceklasse: ‘ROBORACE’. ROBORACE moet een supportact worden voor de Formule E, het kampioenschap met elektrische racewagens.

Rethink5

Teqnow wil toptechnologieën bij MKB stimuleren

Een jaar geleden startte de Koninklijke Metaalunie een nieuw initiatief: Teqnow. Bedoeling van de nieuwe club was – en is nog steeds – het stimuleren van toptechnologieën in het MKB. Enkele informatieve wapenfeiten verder is Teqnow nu gevraagd het inhoudelijke programma van de nieuwe beurs NEW Industries te verzorgen. De bezoeker kan op Kennisplein zijn hart ophalen met de laatste automatiseringsinzichten op het gebied van robotisering en 3D printen.

PTC levert de eerste PLM-software voor het Internet of Things-tijdperk

PTC introduceert PTC Windchill 11, de nieuwe versie van zijn software voor het beheer van de productlevenscyclus. Deze release tilt de connectiviteit en procesoptimalisatie voor de complete closed-loop productlevenscyclus naar een hoger peil. PTC Windchill wordt wereldwijd door meer dan 1,5 miljoen gebruikers ingezet voor het beheer en de optimalisatie van processen op het gebied van productontwikkeling en levenscyclusbeheer. Met deze belangrijke nieuwe versie biedt PTC een PLM-systeem dat de kloof tussen de digitale en fysieke wereld dicht. Organisaties profiteren daarmee van een verbeterd system engineering-proces dat wordt ondersteund met informatie over het werkelijke gebruik van producten en hoogwaardige data die uit intelligente ‘connected’ producten is verzameld. De bredere en eenvoudige toegang tot de definitieve versie van productgegevens zorgt voor een effectievere samenwerking en snellere besluitvorming.

RoboCup (bron: RoboCup2015.org)

Sydney organiseert RoboCup in 2019

De RoboCup 2019 wordt georganiseerd in het Australische Sydney. Tijdens het toernooi gaan robots de strijd met elkaar aan tijdens een voetbalwedstrijden.

Amazon Prime Air

Amazon toont bezorgdienst met drones in video

Amazon demonstreert in een video hoe haar bezorgdienst, Amazon Prime Air, met drones er in de praktijk uit gaat zien. In de video is te zien hoe een prototype drone in slechts 30 minuten een besteld product aflevert bij een klant.

HE_31050545_xl

NEW Industries: Fit for the future!

We zitten midden in de industriële revolutie! NEW Industries biedt oplossingen, inspiratie en ingangen om uw organisatie klaar te stomen voor de productie van morgen. Eerder dit jaar werd er vanuit de overheid en het bedrijfsleven aftrap gegeven aan de actieagenda ‘Smart Industry’. Processen moeten sneller verlopen en er moet geautomatiseerd en klantspecifiek geproduceerd worden om de Nederlandse concurrentiepositie te waarborgen. Deze ontwikkeling vraagt om inzicht in en volledige controle over uw productie.

ABB lanceert zijn grootste industriële robot ooit

ABB introduceert de IRB 8700, een industriële robot met een bereik van 3,5 meter. De robot kan ladingen tot 800 kg tillen.

Robot helpt verdwaalde passagiers op Schiphol op weg

Een robot gaat verdwaalde passagiers op Schiphol helpen de weg te vinden. De robot wordt vanaf 30 november een week lang getest op de luchthaven.

Volkswagen neemt slimme brillen in gebruik

Volkswagen voert in zijn fabriek in het Duitse Wolfsburg een pilot uit met slimme brillen. Logistieke medewerkers van de fabriek kunnen de brillen gebruiken om tijdens het werk allerlei extra informatie te verkrijgen over producten en taken te automatiseren.