Airbus bouwt fabriek van de toekomst

Eén van de hoofdsprekers tijdens NIWeek 2014 was Bernard Duprieu, hoofd productietechnologie bij Airbus. Hij ging in op de visie van Airbus voor de ‘Factory of the Future’, met een aantal gedachten daarachter. Hierin speelt Lees verder »

FieldLabs: maak er gebruik van!

FieldLabs zijn er voor de Nederlandse industrie. Ook voor het MKB. Maar het idee van de FieldLabs en zijn Flying Squads komt natuurlijk pas echt tot zijn recht als er actief een beroep op wordt Lees verder »

Missie volbracht: KUKA’s Bin Pick applicatie

Een robot die willekeurig producten uit een krat pakt, was een lang gekoesterde wens van producenten. Een uitdaging waar menig machinebouwer zijn tanden op stuk heeft gebeten. Toen de Duitse vestiging van COTARKO in Keulen Lees verder »

Op weg naar het robothuis

Vision en robotica zijn steeds vaker in het huiselijke domein terug te vinden. Hoewel ze voor de meeste huishoudens vooral nog een hoog ‘nice to have’ gehalte hebben, raakt de term domotica al wat meer Lees verder »

 

‘China heeft in 2017 de meeste industriële robots aan het werk’

China is hard op weg de meeste robotica ter wereld in te zetten in haar productiefaciliteiten. Naar verwachting zijn in 2017 meer industriële robots in het werk in China dan in Europa of Noord-Amerika.

Creadapt moet zelfstandig ieder obstakel kunnen overwinnen

Robots kunnen voor allerlei doeleinden zeer handig zijn. Indien buiten wordt gewerkt is het echter wel van belang dat de robot zich efficiënt kan voortbewegen zonder in bijvoorbeeld ruw terrein vast te komen zitten. De Creadapt biedt met zijn zes flexibele wielen uitkomst.

Exposanten kunnen online boeken voor technische Industriële beurzen Evenementenhal

Internet speelt voor bedrijven een steeds belangrijkere rol. Zij regelen dan ook steeds meer online. Evenementenhal speelt op deze trend in met de introductie van een online reserveringsmodule voor het boeken van beursdeelnames. De technische industriële beurzen zijn de eerste vakbeurzen die via deze nieuwe applicatie te boeken zijn.

Reuters: ‘Foxconn gaat snijden in personeelbestand’; Foxconn ontkent

Reuters: ‘Foxconn gaat snijden in personeelbestand’; Foxconn ontkent

Het Taiwanese Foxconn gaat op korte termijn fors snijden in haar personeelsbestand, waardoor flinke ontslagen komen. Het bedrijf, dat vooral bekend is als leverancier van Apple, wilt in gaan zetten op automatisering en robotica op de productiekosten van onderdelen laag te houden. Dit stelt althans een woordvoerder van Foxconn in een interview met persbureau Reuters. Foxconn ontkent in een reactie op het interview het bestaan van de plannen stellig.

Symposium: DevLab werpt een blik op de toekomst

Wat heeft DevLab gebracht voor bedrijven? Wat betekent het voor partners uit de academische wereld? Deze vragen worden beantwoord op het symposium ‘Achter de Horizon’ dat DevLab ter gelegenheid van haar 10 jarig bestaan op vrijdag 30 januari 2015 organiseert. Het bedrijf kijkt vooruit naar de toekomst, waarin robotica een belangrijke rol speelt.

RoboJob introduceert wenteleenheid voor draaistukken op open dag Dormac

RoboJob introduceert op de open dag van leverancier van CNC-machines Dormac een wenteleenheid voor draaistukken. De open dag vindt op 30 en 31 januari 2015 plaats.

Reuters: ‘Foxconn gaat snijden in personeelbestand’; Foxconn ontkent

‘Robots vervangen de mens grotendeels in 2045’

De mens is in 2045 grotendeels vervangen door robots. Robots helpen en bedienen mensen. Deze technologische ontwikkeling gaat onze levens in slechts 30 jaar tijd volledig veranderen.

Bouw je eigen robot met rietjes en een Quirkbot

Bouw je eigen robot met rietjes en een Quirkbot

Steeds vaker zie je laagdrempelige robots verschijnen waarmee ook mensen zonder technische kennis aan de slag kunnen. Een voorbeeld is de Quirkbot, waarvoor op dit moment op Kickstarter geldt wordt ingezameld. Iedereen kan met de Quirkbot en een handvol rietjes zelf een robot bouwen.

One of A Kind Technologies neemt VIMEC Applied Vision Technology over

One of A Kind Technologies, de groep waar ook Beltech onderdeel van uitmaakt, neemt VIMEC Applied Vision Technology over. De leverancier van visionsystemen wordt onderdeel van One of A Kind Technologies.

Topaas Metaal automatiseert productbelading DMU60 met Compact10 robotcel

Topaas Metaal automatiseert productbelading DMU60 met Compact10 robotcel

Topaas Metaal, leverancier van fijnmechanische werkstukken, automatiseert de productbelading aan een DMU60 bewerkingscentrum met een Compact10 robotcel van Romias. Het bewerkingscentrum kan hierdoor gedurende de nachtelijke uren onbemand draaien. “Dat levert een enorme efficiencysprong op,” aldus Ronnie Jongman van Topaas Metaal.