Smart Industrie?

Smart Industrie, ofwel Industrie 4.0 zoals onze oosterburen zeggen, is ‘het gebeuren’ wat onze vaderlandse industrie zal doen opleven, moderniseren en onze productie industrie relevant zal houden. Lees verder »

The bigger picture

Innovatie verloopt logaritmisch. In het begin lijken de vorderingen daarom mondjesmaat. Maar plots komt de kentering en dan gaat het hard. Een dergelijk punt lijken we nu Lees verder »

Gaat een robot ook uw baan overnemen?

Even stond de Beurs van Berlage helemaal in het teken van robotisering. De redactie van NRCLive had diverse kopstukken op het podium gehesen om te debatteren over Lees verder »

Machines ervaren in Virtual Reality

Pilz Nederland is misschien niet het eerste bedrijf dat je met Virtual Reality associeert. Toch is men in Vianen al een poosje bezig met ervaren in 3D. Lees verder »

 
Een stadsbank Bron: FreeImages.com/Marc Janson

Universe Architecture en BAM printen een stadsbank met 3D-printer

Universe Architecture en BAM hebben in samenwerking met het Italiaanse Desamanera met behulp van een 3D-printer een stadsbank geproduceerd. Het bankje is voor het BAM-gebouw op de Elsrijkdreef in Amsterdam geplaatst.

Google’s Self-Driving Car Project

Amerikaanse verkeersautoriteit ziet computer in Google’s autonome voertuig als bestuurder

De computer die de zelfrijdende auto van Google bestuurt kan worden gezien als een bestuurder. Dit heeft de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) bepaald.

3D Makerszone opent 3D printfabriek in Haarlem

Deze week is in Haarlem de eerste 3D-printfabriek van Nederland geopend. Bij de opening waren vertegenwoordigers van de Nederlandse maakindustrie, de Metropoolregio Amsterdam, het ministerie van Economische Zaken en het hoger onderwijs aanwezig

De robot Sub1 van Albert Beer in actie

Robot lost Rubiks puzzel op in recordtijd van 0,887 seconden

Opnieuw is een robot erin geslaagd het record voor het oplossen van een Rubiks Kubus verbroken. De robot Sub1 van de techneut Albert Beer lost de puzzel in slechts 0,887 seconden op.

Nieuw vaartuig kan autonoom naar zeemijnen speuren (video)

Het Israëlische technologiebedrijf Elbit Systems lanceert een autonoom vaartuig. Het vaartuig is bedoeld om onder andere zeemijnen te neutraliseren en havens te beschermen. Dit zijn taken die volgens Elbit te gevaarlijk zijn om uit te laten voeren door mensen.

Teledyne Dalsa lanceert de BOA Spot vision sensoren

Teledyne Dalsa introduceert de BOA Spot vision sensoren. Deze sensoren zijn bedoeld voor kwaliteitsinspecties in de maakindustrie.

Investering van 5,5 miljoen dollar voor 5D Robotics

Het Amerikaanse 5D Robotics heeft 5,5 miljoen dollar opgehaald in een investeringsronde. Het bedrijf wil het geld gebruiken om zijn autonome navigatietechnologie die is ontwikkeld voor militaire doeleinden toe te passen op commerciële toepassingen.

Autoindustrie investeert fors in industriële robots

De markt voor industriële robots groeit de komende jaren met een samengestelde jaarlijkse groei van 4,4%. Naar verwachting is de wereldwijde markt in 2021 goed voor een omzet van 12,74 miljard dollar. Vooral in de automotive industrie wordt fors geïnvesteerd in industriële robots.

Proef met zelfrijdende voertuigen in Londen

In de Britse hoofdstad Londen worden binnenkort zelfrijdende voertuigen getest. De Britse bedrijven Westfield Sportscars, Heathrow Enterprises en Oxbotica zijn betrokken bij de ontwikkeling van de voertuigen en het testen van de voertuigen op de openbare weg.