Missie volbracht: KUKA’s Bin Pick applicatie

Een robot die willekeurig producten uit een krat pakt, was een lang gekoesterde wens van producenten. Een uitdaging waar menig machinebouwer zijn tanden op stuk heeft gebeten. Toen de Duitse vestiging van COTARKO in Keulen Lees verder »

Op weg naar het robothuis

Vision en robotica zijn steeds vaker in het huiselijke domein terug te vinden. Hoewel ze voor de meeste huishoudens vooral nog een hoog ‘nice to have’ gehalte hebben, raakt de term domotica al wat meer Lees verder »

Duurzame verpakkingen leveren geld op

De vraag naar duurzame verpakkingen neemt toe. Duurzaamheid en kostenbesparing kunnen namelijk hand in hand gaan. De vraag is echter: hoe bepaal je de milieu-impact van een verpakking? En hoe ontwerp je verpakkingen zo dat Lees verder »

Robotica: het koningsnummer onder de kabeltoepassingen

De industriële robotica is zo mogelijk het meest veeleisende werkgebied als het om kabels gaat. In een dynamische meerassige dans worden kabels herhaaldelijk heen en weer geslingerd, gebogen en getordeerd. Dit vaak 24 uur per Lees verder »

 
Robots maken medewerkers van Amazon driemaal zo productief

Robots maken medewerkers van Amazon driemaal zo productief

Amazon gaat tijdens de feestdagen duizenden robots inzetten om bestellingen van klanten te verwerken. Dankzij de robots kunnen medewerkers driemaal zo productief werken en hoeven minder grote afstanden af te leggen van Amazon.

kuka

Missie volbracht: KUKA’s Bin Pick applicatie

Een robot die willekeurig producten uit een krat pakt, was een lang gekoesterde wens van producenten. Een uitdaging waar menig machinebouwer zijn tanden op stuk heeft gebeten. Toen de Duitse vestiging van COTARKO in Keulen deze wens kenbaar maakte bij KUKA, werden daarom in eerste instantie de wenkbrauwen gefronst. De engineers van KUKA in Houthalen pakten echter de handschoen op en gingen aan het werk.

domotica

Op weg naar het robothuis

Vision en robotica zijn steeds vaker in het huiselijke domein terug te vinden. Hoewel ze voor de meeste huishoudens vooral nog een hoog ‘nice to have’ gehalte hebben, raakt de term domotica al wat meer ingeburgerd. Een klein onderzoek naar de ultieme domotica-toekomst waarin het huis zelf misschien wel de robot is.

De nieuwe assemblagehal van Valk Welding

Valk Welding eindigt op 18de plek bij GD Gazellen Awards 2014

Het Financieel Dagblad (FD) organiseert dit jaar voor het elfde jaar op rij de FD Gazellen Award 2014, die worden uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Iedere onderneming die de afgelopen drie jaar een omzetgroei van ten minste 20% wist te behalen mag zich FD Gazelle 2014 noemen. Daarnaast wordt er de Gouden Gazelle uitgereikt voor het snelst groeiende bedrijf in zijn categorie.

Google huurt militair vliegveld voor robotica-onderzoek

Google huurt een historisch militair vliegveld in de buurt van San Francisco af om aan robotica- en ruimteprojecten te kunnen werken. Het bedrijf verwacht heeft een huurovereenkomst gesloten met eigenaar NASA voor maar liefst 60 jaar.

Precisiebeurs breekt opnieuw records

De Precisiebeurs die op 12 en 13 november 2014 voor de 14e keer door Mikrocentrum in Veldhoven werd georganiseerd heeft zijn positie als belangrijkste vakbeurs voor precisietechnologie opnieuw waar gemaakt. Met een record aantal van 306 exposanten en 3660 unieke bezoekers is de beurs groter dan ooit. Opmerkelijk was de groei in exposanten van buiten Nederland (nu 55), met een verdubbeling in het aantal exposanten uit België en Engeland en 33% groei van exposanten uit Duitsland. Ruim 13% van de bezoekers kwam uit het buitenland, eveneens een groei in vergelijking tot vorig jaar. Het keynote lezingenprogramma en de lezingen van exposanten werden goed bezocht. Grote publiekstrekker was het OEM-plein in de Dommelhal waar ASML, Roth & Rau en Solaytec hun producten toonden samen met toeleveranciers uit de keten van precisietechnologie.

Het robotische kattenspeeltje Mousr van Petronica

Robotmuis Mousr moet ultieme kattenspeeltje worden

Robots kunnen voor allerlei serieuze doeleinden worden ingezet. Denk hierbij aan robots in productiefaciliteiten, de gezondheidszorg of winkels. Er zijn echter ook robots die een stuk minder serieus van aard zijn. Een voorbeeld is Mousr.

knightscope-k5-2

Knightscope werkt aan robotische beveiliger

Knightscope lanceert binnenkort de robotische beveiliger Knightscope K5. De robot bewaakt ruimtes en objecten, waarbij met behulp van allerlei sensoren in real-time data wordt verzameld over de omgeving.