Duurzame verpakkingen leveren geld op

De vraag naar duurzame verpakkingen neemt toe. Duurzaamheid en kostenbesparing kunnen namelijk hand in hand gaan. De vraag is echter: hoe bepaal je de milieu-impact van een verpakking? En hoe ontwerp je verpakkingen zo dat Lees verder »

Robottrends op Automatica 2014

Het lijkt er dan toch van te komen. Ook in het productiedomein gaan robots steeds meer op mensen lijken. Hoewel aanwezig, moet de bezoeker van Automatica 2014 nu niet meteen aan hallen vol humanoids denken. Lees verder »

Robotica: het koningsnummer onder de kabeltoepassingen

De industriële robotica is zo mogelijk het meest veeleisende werkgebied als het om kabels gaat. In een dynamische meerassige dans worden kabels herhaaldelijk heen en weer geslingerd, gebogen en getordeerd. Dit vaak 24 uur per Lees verder »

Resultaat van 20 jaar Machineveiligheid

Dit is het vierde artikel in de serie artikelen over de praktijkervaringen van de afgelopen 20 jaar. Deze keer volledig toegespitst op 20 jaar machineveiligheid in Europa. In een serie praktijkervaringen over machineveiligheid mag een Lees verder »

 

Dormac levert grote Doosan verticale draaimachine aan Peekstok

Peekstok Engineered Quality in Ridderkerk heeft kort geleden een groot formaat verticale draaimachine van Doosan in gebruik genomen. De Doosan VTS 1620 is speciaal ontwikkeld voor zwaar draaiwerk aan werkstukken tot ø2000 mm. Daarmee is deze machine de eerste Doosan verticale draaimachine van dit formaat die Doosan leverancier Dormac CNC Solutions aan een Nederlandse klant levert.

Automated Packaging Systems en Data Technologies versnellen tellen en verpakken

Automated Packaging Systems en Data Technologies versnellen tellen en verpakken

Automated Packaging Systems en Data Technologies introduceren een nieuwe oplossing voor tellen en verpakken. De oplossing maakt het mogelijk kleine producten vanuit bulk nauwkeurig te tellen, verpakken en identificeren van.

Draaien onder hogedruk en 5-assig simultaan frezen bij Dormac

Tijdens de komende Metavak in Gorinchem zal Dormac CNC Solutions twee machines presenteren die aansluiten op de trends van hogedruk verspanen en 5-assig frezen.

IMG_6073

Kinderen bouwen rijdende robot tijdens workshops

Technologiebedrijf Sioux opende woensdag haar deuren voor de techneuten van de toekomst. Ruim vijftig kinderen van acht jaar en ouder konden kennis maken met de wereld van de elektronica via de bouwstenen van littleBits. 

ERIKS lanceert vervanger voor rubberen pakkingen

ERIKS lanceert vervanger voor rubberen pakkingen

ERIKS lanceert Novaform 2300, een vervanger voor rubberen pakkingen. Novaform 2300 is gemaakt van een combinatie van rubber en aramidevezels. De nieuwe pakking dicht af bij zeer lage vlaktedrukken, maar kan in tegenstelling tot rubber worden ingezet tot drukken van wel 50 bar.

Samenwerking ‘Industrial Supply Partners’ breidt verder uit voor Hannover Messe 2015

Tijdens de Hannover Messe 2015 zal de Nederlandse toeleverende industrie zich presenteren in een paviljoen dat maar liefst 50% groter is dan in 2014. Door de krachten te bundelen en met één gezicht naar buiten te treden, zullen de vier samenwerkende industrie organisaties (Brainport Industries, Koninklijke Metaalunie, Mikrocentrum en Nevat) de Nederlandse maakindustrie als hoogwaardige toeleveringspartner nog sterker kunnen presenteren.

PFE-SA serie AC/DC voedingsmodules uitgebreid met 700 W versie

TDK Corporation voegt een 700 W versie toe aan de TDK-Lambda PFE-SA serie AC/DC ‘full-brick’ voedingsmodules. De PFE700SA heeft ten opzichte van de populaire, vijf jaar geleden op de markt gebrachte PFE700S een drie procent hoger rendement. Dit maakt de bordgemonteerde AC/DC voeding tot een geschikte oplossing voor toepassingen in onder meer industrie, MIL-COTS, broadcast, data- en telecommunicatie, test & measurement, LED-displays and -informatiepanelen. Omdat koeling via de basisplaat verloopt is de PFE700SA zeer geschikt voor inbouw in outdoor toepassingen en bij apparatuur die waterkoeling, volledige afdichting, ventilatorloze werking en een compact ontwerp vereist. 

Foxconn-medewerkers staken wegens automatisering van productieprocessen

Werknemers van de Chinese fabrikant Foxconn zijn in staking gegaan omdat zij langer willen werken. Door de automatisering van productieproccessen kunnen medewerkers steeds minder overuren draaien, terwijl deze financieel juist extra interessant zijn.

ADK Techniek ontwikkelt X-Y systeem met lasnaadvolgsysteem

ADK Techniek ontwikkelt X-Y systeem met Arc-Eye lasnaadvolgsysteem

ADK Techniek, onderdeel van Valk Welding, lanceert een X-Y systeem ontwikkeld met Arc-Eye lasnaadvolgsysteem. Het systeem is ontwikkeld voor toepassing op ondermeer rondlasautomaten, portaallassystemen of laskolommen. Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met het Arc-Eye team van Valk Welding.

ABB introduceert 2 nieuwe powerrobots

Op 4, 5 en 6 november showt ABB Robotics op de METAVAK hun recent geïntroduceerde robotserie, de IRB 6700. Sinds 14 oktober zijn in deze serie ook twee power varianten leverbaar met nog meer handlingscapaciteit. ‘Met alle IRB 6700-robotvarianten kunnen gebruikers hun Total Cost of Ownership tot wel 20 procent verlagen! Als u hier meer over wilt weten, kom dan naar stand 157 op de METAVAK!’ aldus Martin van der Have, sales manager bij ABB Robotics.