FieldLabs: maak er gebruik van!

FieldLabs zijn er voor de Nederlandse industrie. Ook voor het MKB. Maar het idee van de FieldLabs en zijn Flying Squads komt natuurlijk pas echt tot zijn recht als er actief een beroep op wordt Lees verder »

Missie volbracht: KUKA’s Bin Pick applicatie

Een robot die willekeurig producten uit een krat pakt, was een lang gekoesterde wens van producenten. Een uitdaging waar menig machinebouwer zijn tanden op stuk heeft gebeten. Toen de Duitse vestiging van COTARKO in Keulen Lees verder »

Op weg naar het robothuis

Vision en robotica zijn steeds vaker in het huiselijke domein terug te vinden. Hoewel ze voor de meeste huishoudens vooral nog een hoog ‘nice to have’ gehalte hebben, raakt de term domotica al wat meer Lees verder »

 
SICK introduceert de nieuwe IDM240 en IDM260 handscanners

Nieuwe IDM240/260 handscanners

SICK introduceert de nieuwe handscanners IDM240 en EDM260. Met hun compacte design en gewicht vanaf 150 gram zijn de nieuwe handscanners handzaam en eenvoudig te gebruiken.

IRB 120 GW small

Rise of the robots

Het is al weer veertig jaar geleden dat ABB de IRB 6 aan het grote publiek toont. Het is de eerste volledig elektrische robot die wordt aangestuurd met een microprocessor. Wat is er sindsdien veel veranderd. En wat een unieke kans biedt het veertigjarige jubileum van ABB Robotics om de lezer in vogelvlucht mee te nemen langs de vele hoogtepunten die de ‘rise of the robots’ met zich meebracht.

MobotixM25D25Q25

Trends in de wereld van IP-camera’s

Camera’s spelen in productieomgevingen een belangrijke rol. Daarmee kunnen productieprocessen namelijk van begin tot eind nauwlettend in de gaten worden gehouden. Mobotix is een belangrijke speler op de markt voor dit soort camerasystemen. Het bedrijf ontwerpt intelligente gedecentraliseerde camerasystemen, die de maakindustrie helpen problemen in een vroegtijdig stadium zowel op te sporen als te verhelpen en het productieproces te optimaliseren. 

Videodrones verbeteren de veiligheid

Videodrones verbeteren de veiligheid

Bosch Security Projects is een strategische samenwerking aangegaan met Aerialtronics met als doel de veiligheid met behulp videodrones te verbeteren. Aerialtronics ontwikkelt en produceert al geruime tijd drones.

Slimme beveiligingscomponenten voorkomen sabotage

Vorig jaar is de norm NEN-EN-ISO 14119:2013 ‘Veiligheid van machines’ gepubliceerd. In deze norm staat de gebruiker centraal. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan wat er beveiligd moet worden, maar ook hoe dit op een gebruikersvriendelijke manier kan. De norm is vooral voor machineontwerpers en -bouwers belangrijk, maar ook voor gebruikers.

Robot

Disruptief met robots

Disruptie hangt in bijna iedere sector van de economie voelbaar in de lucht. Ook in de industrie, waar met name trends als internet of things en Industrie 4.0 zowel kansen als bedreigingen kunnen inhouden. Veel Nederlandse bedrijven zijn zich hier van bewust, maar investeren slechts mondjesmaat in deze nieuwe trends. Peter Vermeulen, directeur van onderzoeksbureau Pb7 Research laat zijn licht schijnen op de toekomst van industriële robotisering.

liam

The Age of Disruption

Onlangs zaten er 15 vakbonden uit 11 landen in Brussel bij elkaar. Ze zijn bezig met een strijdplan bedenken tegen een startup die de wereldwijde taxibranche van het ene op het andere moment volledig op zijn kop heeft gezet. 

FieldLabs

FieldLabs: maak er gebruik van!

FieldLabs zijn er voor de Nederlandse industrie. Ook voor het MKB. Maar het idee van de FieldLabs en zijn Flying Squads komt natuurlijk pas echt tot zijn recht als er actief een beroep op wordt gedaan. Wie een Smart Industry probleem of idee heeft doet er dan ook goed aan zich bij een relevant FIeldLab te melden. Daarom hier een kort overzicht van de eerste tien.