Een kijkje in de keten van gras naar glas

Onlangs gaf Lely aan een select groepje nieuwsgierigen een kijkje in hun productieketen. Naast een uitgebreide rondleiding door de fabriek, deed het ook uit de doeken wat Lees verder »

Zes M-2iA’s helpen huismerkwafels supermarkten verpakken

Biscuiterie Thijs in Herentals produceert de wafels voor de huismerken van supermarktketens zoals Aldi, Lidl, Carrefour, Albert Heijn en Jumbo. In 2013 besloot de wafelbakker om ook Lees verder »

Planten begrijpen door identificatie

Aris is een echte visionexpert, is ruim 25 jaar actief in de agrifood en automatiseerde er menig fabriek en kas. In de loop der jaren heeft het Lees verder »

Collaboratieve robots!

Dé ontwikkeling van nu: Collaboratieve Robots of CoBots! Wat kunnen ze voor u betekenen? Lees verder »

 

‘ABB, Adept, FANUC, KUKA en Yaskawa zijn marktleiders in industriële robots’

ABB, Adept, FANUC, KUKA en Yaskawa zijn de grootste spelers op de wereldwijde markt voor industriële robots. Deze partijen profiteren tot 2020 onder andere van toenemende investeringen in industriële robots vanuit de auto-industrie.

Robots worden in Nederland momenteel slechts mondjesmaat ingezet (bron: FreeImages.com/Julien Tromeur)

Robots worden slechts mondjesmaat gebruikt in Nederland

1,6% van de Nederlandse bedrijven heeft in de afgelopen twee jaar robots geïntroduceerd op de werkvloer. Als zzp’ers in deze berekening worden meegenomen komt het percentage uit op 0,8%.

Robot3

Mikrocentrum lanceert AgriFoodTech 2016

Op 14 en 15 december huisvesten de Brabanthallen in Den Bosch een splinternieuw evenement voor de hele AgriFood-keten. In nauwe samenwerking met ZLTO, GMV, Wageningen UR en FME mikt organisator Mikrocentrum op 150 exposanten en een heel stevig congresprogramma.

De KUKA KR CYBERTECH nano robotserie van KUKA

KUKA en Infosys ondersteunen bedrijven bij omarming industrie 4.0

KUKA en Infosys gaan gezamenlijk oplossingen ontwikkelen om bedrijven te ondersteunen bij het omarmen van industrie 4.0. Hiervoor richt KUKA een nieuwe dochteronderneming op: Connyun. Deze naam is een samenstelling van het Engelse woord ‘connect’ en het Chinese ‘yun’, dat cloud betekend.

Eerste editie Motion & Drives goed ontvangen

Het was even spannend hoe het allemaal zou lopen. Maar de reacties op de eerste editie van Motion & Drives – een evenement van FEDA en Mikrocentrum – zijn voornamelijk positief. Ja, de positionering kon beter. Maar de inhoud stond stevig, de locatie was schitterend en de netwerkvloer bruiste met ruim 160 ongezouten meningen. Een verslag van de meest in het oog springende bijdragen.

Valk Welding levert lasrobots aan Faymonville

Valk Welding maakt bekend een twee lasrobots en twee werkstations te hebben geleverd aan het Belgische Faymonville. Dit bedrijf levert oplossingen op het gebied van speciaal transport.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken

Minister Asscher wil geen belasting op robots

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken wil geen extra belasting instellen op robots die op de arbeidsmarkt worden ingezet. Dit zegt de minister in een reactie op een voorstel van GroenLinks, dat de opties op dit gebied wil onderzoeken. GroenLinks wil het geld dat met de nieuwe belasting wordt opgehaald inzetten om de mogelijke negatieve impact van robotisering op de arbeidsmarkt op te vangen.

Tech United wint RoboCup European Open 2016 twee keer

Twee teams van Tech United van de TU Eindhoven hebben gewonnen in twee takken van sport op de RoboCup European Open 2016. Het jaarlijkse robotspektakel vond van 30 maart tot en met 3 april plaats in het Eindhovense Evoluon. Eén team van de TU/e versloeg met de zorgrobot AMIGO tijdens de @Home League de regerend wereldkampioen ‘Homer’. Ook wonnen de voetbalrobots van de TU/e in de finale met 2-0 van de Portugese tegenstander CAMBADA.

HIT Robot Group en KUKA breiden toepassingsmogelijkheden van robots uit

KUKA Robotics en het Chinese HIT Robot Group (HRG) gaan een samenwerking aan. De bedrijven willen gezamenlijk de mogelijkheden en toepassingen van industriële robots uitbreiden.

TechniShow 2016: de getallen

TechniShow 2016 is een groot succes geworden. Meer bezoekers, hogere waardering van exposanten en hogere waarderingscijfers van bezoekers. Brand Manager Gert Jan Braam van Jaarbeurs constateert dat vanaf dag één sprake is geweest van een positieve sfeer. TechniShow 2016 trok 42.396 bezoekers, vijf procent meer dan twee jaar geleden.