Collaborative robots: meer produceren door samenwerking

Automatiseren of niet? In veel gevallen komt het antwoord op die vraag neer op een keuze tussen productiviteit en flexibiliteit. Met de komst van collaborative robots is Lees verder »

De iPhone of iPad als professioneel meetapparaat met de VibroChecker PRO app

ACE Stoßdämpfer heeft opnieuw een handige app op de markt gebracht waarmee trillingen kunnen worden gemeten. De nieuwste software voor het iOS-besturingssysteem heet VibroChecker PRO. Hiermee kan Lees verder »

Een kijkje in de keten van gras naar glas

Onlangs gaf Lely aan een select groepje nieuwsgierigen een kijkje in hun productieketen. Naast een uitgebreide rondleiding door de fabriek, deed het ook uit de doeken wat Lees verder »

Zes M-2iA’s helpen huismerkwafels supermarkten verpakken

Biscuiterie Thijs in Herentals produceert de wafels voor de huismerken van supermarktketens zoals Aldi, Lidl, Carrefour, Albert Heijn en Jumbo. In 2013 besloot de wafelbakker om ook Lees verder »

 

Industriële robots druk of temperatuur laten ervaren kan schade voorkomen (video)

Pijnprikkels geven in het menselijk lichaam aan dat een grens wordt overschreden die schade kan aanbrengen aan het lichaam. De mens reageert hierop door met behulp van een reflex razendsnel in te grijpen en deze schade te voorkomen. Robots hebben echter niet zo’n mechanisme, waardoor zij niet over deze reflexen beschikken. Een nieuw systeem moet hier verandering in brengen.

China (bron: FreeImages.com/Gary Tamin)

China wil positie in AI-markt verbeteren

China wil de komende jaren fors inzetten op kunstmatige intelligentie (AI). Het land wil in de komende drie jaar een afzetmarkt creëren met een waarde van ruim 100 miljard yuan, omgerekend zo’n 13,6 miljard euro,

PR-3DH-CR35iA+Man-L-1-SC

Collaborative robots: meer produceren door samenwerking

Automatiseren of niet? In veel gevallen komt het antwoord op die vraag neer op een keuze tussen productiviteit en flexibiliteit.

Met de komst van collaborative robots is er een nieuwe dimensie toegevoegd aan dat verhaal – die van flexibele automatisering waarin robots en operatoren samenwerken om het beste te halen uit mens en machine.

De KUKA KR CYBERTECH nano robotserie van KUKA

KUKA toont interesse in bod van Chinese Midea

De Duitse robotfabrikant KUKA zegt met interesse uit te kijken naar het bod dat de Chinese fabrikant van elektronische apparatuur Midea heeft aangekondigd. Het gaat om een bod van 5 miljard dollar, omgerekend zo’n 4,5 miljard euro.

Modulair systeem stelt gebruikers in staat robotcomponenten te combineren

Het Taiwanese NEXCOM heeft een open en modulair beheersysteem voor robots ontwikkeld dat gebruikers van industriële robots meer vrijheid geeft. Met het EtherCAT-gebaseerde systeem kunnen zij door componenten te combineren zelf een robotsysteem samenstellen dat aansluit op hun activiteiten.

De HySpex VNIR-1800 hyperspectrale camera van Norsk Elektro Optikk (bron: Norsk Elektro Optikk)

Norsk Elektro Optikk lanceert hyperspectrale HySpex VNIR-1800

Het Noorse Norsk Elektro Optikk (NEO) lanceert de HySpex VNIR-1800 hyperspectrale camera. De camera is gebaseerd op een actief gekoelde en en stabiliseerde CMOS sensor.

De UR10 van Universal Robots (bron: Universal Robots)

Universal Robots verloot drie collaboratieve robots

Bij welk handmatig proces binnen uw productieomgeving levert automatisering winst op? Universal Robots vraagt bedrijven hun automatiseringsuitdaging met hen te delen. Het bedrijf verloopt in totaal drie collaboratieve robots (cobots) onder de inzendingen.

robot-parent_green_DSC6919

Wereldprimeur: robots planten zich voort

Sciencefiction wordt werkelijkheid: het is hoogleraar in kunstmatige intelligentie Guszti Eiben en zijn team aan de Vrije Universiteit Amsterdam als eerste ter wereld gelukt om robots te ontwikkelen, die zich kunnen voortplanten. Deze doorbraak is een belangrijke eerste stap in de Industriële Evolutie en kan in de toekomst een grote rol spelen bij onder andere het koloniseren van Mars. Tijdens Campus Party in Jaarbeurs Utrecht werd de allereerste robotbaby onthuld.

Foxconn automatiseert fabrieken

Al langer is duidelijk dat China in een hoog tempo industriële robots omarmd als reactie op de stijgende arbeidskosten in het land. Een voorbeeld dat laat zien in welke mate deze automatisering plaatsvindt is Foxconn. Industriële robots zouden in één fabriek inmiddels taken hebben overgenomen van zo’n 60.000 medewerkers.

De nieuwe productiefaciliteit van LR Systems (bron: Aviolanda Aerospace)

LR Systems produceert grootste robot ter wereld in Woensdrecht

LR Systems kiest Aviolanda Aerospace als thuisbasis voor een nieuwe productiefaciliteit voor robots in Woensdrecht. Aviolanda Aerospace is een ‘aerospace innovation hub’ bij Vliegbasis Woensdrecht. In de nieuwe faciliteit zullen de grootste robots ter wereld worden geproduceerd.