Duurzame verpakkingen leveren geld op

De vraag naar duurzame verpakkingen neemt toe. Duurzaamheid en kostenbesparing kunnen namelijk hand in hand gaan. De vraag is echter: hoe bepaal je de milieu-impact van een verpakking? En hoe ontwerp je verpakkingen zo dat Lees verder »

Robottrends op Automatica 2014

Het lijkt er dan toch van te komen. Ook in het productiedomein gaan robots steeds meer op mensen lijken. Hoewel aanwezig, moet de bezoeker van Automatica 2014 nu niet meteen aan hallen vol humanoids denken. Lees verder »

Robotica: het koningsnummer onder de kabeltoepassingen

De industriële robotica is zo mogelijk het meest veeleisende werkgebied als het om kabels gaat. In een dynamische meerassige dans worden kabels herhaaldelijk heen en weer geslingerd, gebogen en getordeerd. Dit vaak 24 uur per Lees verder »

Resultaat van 20 jaar Machineveiligheid

Dit is het vierde artikel in de serie artikelen over de praktijkervaringen van de afgelopen 20 jaar. Deze keer volledig toegespitst op 20 jaar machineveiligheid in Europa. In een serie praktijkervaringen over machineveiligheid mag een Lees verder »

 
ERIKS lanceert vervanger voor rubberen pakkingen

ERIKS lanceert vervanger voor rubberen pakkingen

ERIKS lanceert Novaform 2300, een vervanger voor rubberen pakkingen. Novaform 2300 is gemaakt van een combinatie van rubber en aramidevezels. De nieuwe pakking dicht af bij zeer lage vlaktedrukken, maar kan in tegenstelling tot rubber worden ingezet tot drukken van wel 50 bar.

Samenwerking ‘Industrial Supply Partners’ breidt verder uit voor Hannover Messe 2015

Tijdens de Hannover Messe 2015 zal de Nederlandse toeleverende industrie zich presenteren in een paviljoen dat maar liefst 50% groter is dan in 2014. Door de krachten te bundelen en met één gezicht naar buiten te treden, zullen de vier samenwerkende industrie organisaties (Brainport Industries, Koninklijke Metaalunie, Mikrocentrum en Nevat) de Nederlandse maakindustrie als hoogwaardige toeleveringspartner nog sterker kunnen presenteren.

PFE-SA serie AC/DC voedingsmodules uitgebreid met 700 W versie

TDK Corporation voegt een 700 W versie toe aan de TDK-Lambda PFE-SA serie AC/DC ‘full-brick’ voedingsmodules. De PFE700SA heeft ten opzichte van de populaire, vijf jaar geleden op de markt gebrachte PFE700S een drie procent hoger rendement. Dit maakt de bordgemonteerde AC/DC voeding tot een geschikte oplossing voor toepassingen in onder meer industrie, MIL-COTS, broadcast, data- en telecommunicatie, test & measurement, LED-displays and -informatiepanelen. Omdat koeling via de basisplaat verloopt is de PFE700SA zeer geschikt voor inbouw in outdoor toepassingen en bij apparatuur die waterkoeling, volledige afdichting, ventilatorloze werking en een compact ontwerp vereist. 

Foxconn-medewerkers staken wegens automatisering van productieprocessen

Werknemers van de Chinese fabrikant Foxconn zijn in staking gegaan omdat zij langer willen werken. Door de automatisering van productieproccessen kunnen medewerkers steeds minder overuren draaien, terwijl deze financieel juist extra interessant zijn.

ADK Techniek ontwikkelt X-Y systeem met lasnaadvolgsysteem

ADK Techniek ontwikkelt X-Y systeem met Arc-Eye lasnaadvolgsysteem

ADK Techniek, onderdeel van Valk Welding, lanceert een X-Y systeem ontwikkeld met Arc-Eye lasnaadvolgsysteem. Het systeem is ontwikkeld voor toepassing op ondermeer rondlasautomaten, portaallassystemen of laskolommen. Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met het Arc-Eye team van Valk Welding.

ABB introduceert 2 nieuwe powerrobots

Op 4, 5 en 6 november showt ABB Robotics op de METAVAK hun recent geïntroduceerde robotserie, de IRB 6700. Sinds 14 oktober zijn in deze serie ook twee power varianten leverbaar met nog meer handlingscapaciteit. ‘Met alle IRB 6700-robotvarianten kunnen gebruikers hun Total Cost of Ownership tot wel 20 procent verlagen! Als u hier meer over wilt weten, kom dan naar stand 157 op de METAVAK!’ aldus Martin van der Have, sales manager bij ABB Robotics.

Duranmatic lanceert nieuwe Winmate industriële Panel PC’s

Duranmatic lanceert nieuwe Winmate industriële Panel PC’s

Duranmatic introduceert een nieuwe serie industriële Panel PC’s van Winmate. De PC’s zijn uitgerust met de nieuwste Intel Haswell CPU’s en bijbehorende QM87 chipset. De industriële Panel PC’s zijn gericht op de machinebouw en inspectie systemen.

Balluff versterkt door STM Sensor Technologie München

Balluff groep neemt STM Sensor Technologie München over. Balluff en STM zijn al geruime tijd technologische ontwikkelingspartners op het gebied van foto-elektrische sensoren. Door de overname van STM versterkt Balluff zijn positie op het gebied van miniaturisatie van sensoren in de industriële automatisering.

Mikrocentrum organiseert de Precisiebeurs 2014

Mikrocentrum organiseert de Precisiebeurs 2014

Mikrocentrum organiseert op 12 en 13 november 2014 de 14de editie van de Precisiebeurs. De beurs is gericht op precisietechnologie, mechatronica en fijnmechanische technologie.

Valk Welding lanceert nieuwe lasrobotcel met een vernieuwde Panasonic TM-serie lasrobot

Valk Welding lanceert nieuwe lasrobotcel met een vernieuwde Panasonic TM-serie lasrobot

Valk Welding lanceert een nieuwe lasrobotcel met een vernieuwde Panasonic T M-serie lasrobot. Ten opzichte van zij voorloper biedt de nieuwe Panasonic lasrobot een hogere verplaatsingssnelheid, acceleratie en deceleratie. Robotprogramma’s kunnen hierdoor sneller worden afgewerkt.