Robots en AGV’s gaan steeds meer werk uit handen nemen

Volgens Martijn Jansen van Romias, specialist op gebied van productieautomatisering voor de verspanende industrie, zullen Robots en AGV’s de komende jaren steeds meer handmatig werk uit handen nemen. AGV’s worden bij grote bedrijven al langer Lees verder »

Een robot voor jou en mij

Achter de schermen werd er al een behoorlijke poos aan gewerkt. Maar tijdens de Hannover Messe 2015 was het dan toch zover: YuMi is klaar voor het echte werk. Met zijn twee armen en menselijke Lees verder »

Algoritmes helpen onderwaterrobots zelfstandig missies uit te voeren

Een nieuwe reeks algoritmes stelt robots in staat onderwater missies uit te voeren met een minimale hoeveelheid menselijke input. De ontwikkeling kan robots in staat gaan stellen autonoom delen van de wereldzeeën te gaan ontdekken. Lees verder »

Beeldsensorstrijd definitief gestreden?

Lange tijd was het een hevige discussie in machinevision. CMOS of CCD? Begrijpelijk, want beide technologieën hebben hun sterke en zwakke punten. Maar de aankondiging van elektronicagigant Sony te gaan stoppen met de productie van Lees verder »

 

Martijn Wisse is de eerste hoogleraar Biorobotica van Nederland

Bij de TU Delft gaat de eerste hoogleraar Biorobotica van Nederland aan de slag. Martijn Wisse is verbonden aan de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen (3mE).

megabots

Suidobashi Heavy Industries accepteert uitdaging van MegaBots

Het Japanse Suidobashi Heavy Industries accepteert de uitdaging van het Amerikaanse MegaBots. De megarobots van beide bedrijven gaan in 2016 met elkaar de strijd aan.

bruiloft-robots-frois-yukirin-japan

Twee robots geven elkaar het ja-woord in Japan (video)

In Japan zijn twee robots het huwelijksbootje in gestapt. De robot Frois gaf het ja-woord aan zijn bruid Yukirin. Honderden gasten waren getuige van de bruiloft.

toshiba-kerncentrale-schorpioen-robot

Toshiba onderzoekt drukvat in kerncentrale Fukushima met robot (video)

Toshiba gaat zijn ‘scorpion’ robot inzetten in de tweede reactor van de Fukushima kerncentrale van TEPCO. Met behulp van de robot zal het drukvat worden onderzocht waarin de brandstofstaven zijn ondergebracht. Deze zijn deels gesmolten.

megabots

Amerikanen dagen Japanners uit tot paintball duel (video)

MegaBots is een bedrijf dat gigantische robots bouwt die worden aangestuurd door humanoïds. De robots vuren grote verfballen op elkaar af met paintball kanonen en gaan op deze wijze met elkaar de strijd aan. MegaBots daagt het Japanse Suidobashi Heavy Industry, dat eveneens een mega robot heeft gebouwd, uit tot een duel.

De robot Mylon in de opera My Square Lady

De Duitse opera My Square Lady heeft de robot (video)

De robot Mylon speelt in de Duitse opera My Square Lady de hoofdrol. In het verhaal leert de robot een mens te zijn en om te gaan met emoties.

De VelociRoACH van UC Berkeley (Foto door Chen Li/PolyPEDAL Lab, Biomimetic Millisystems Lab en CiBER, UC Berkeley) (Via: Gizmag)

Gladde rug van kakkerlak helpt robot langs obstakels manoeuvreren

Insecten zijn regelmatig bron van inspiratie voor nieuwe robots. De robots kunnen onder andere in rampgebieden en tijdens zoekoperaties zeer nuttig blijken. Om te zorgen dat de robots goed over moeilijk begaanbaar terrein en langs allerlei obstakels kunnen manoeuvreren zetten veel wetenschappers allerlei sensoren in. Wetenschappers van de University of California, Berkeley hebben voor een andere aanpak gekozen en hun robot uitgerust met een gladde behuizing, waardoor hij eenvoudig langs objecten en obstakels kan glijden.

Technicus van Volkswagen gedood door robot

In een fabriek van Volkswagen in het Duitse Kassel is een technicus om het leven gekomen door een robot. De 21-jarige man installeerde de robot samen met een robot, toen de robot hem in de borststreek trof en hem tegen een metalen plaat aandrukte. De man is later aan zijn verwondingen overleden.

De Q25 van Mobotix

Leertouwer levert slimme zorgtechnologie Conview Care met Mobotix-camera’s

Technisch dienstverlener Leertouwer uit Barneveld maakt bekend de open zorgoplossing Conview Care te hebben ontwikkeld. De oplossing gebruikt hoge resolutie Mobotix-camera’s als slimme sensor.

Dassault Systèmes introduceert 3D-printapplicatie

3D-experience-specialist Dassault Systèmes introduceert 3DVIA Make, een applicatie waarmee retailers gepersonaliseerde producten kunnen leveren, zonder deze op voorraad te hebben. Retailers zijn hiermee in staat om flexibel te anticiperen op de behoeften van consumenten.