Resultaat van 20 jaar Machineveiligheid

Dit is het vierde artikel in de serie artikelen over de praktijkervaringen van de afgelopen 20 jaar. Deze keer volledig toegespitst op 20 jaar machineveiligheid in Europa. In een serie praktijkervaringen over Meer »

Hannover Messe kleurt oranje

Dat Nederland deze Hannover Messe het verkozen partnerland was, mag voor de Vision & Robotics lezer geen verrassing zijn. Door zowel overheid als bedrijfsleven is dit met beide handen aangegrepen om Nederland Meer »

Internet of Things eist degelijke beveiliging

De wereld raakt meer en meer verknoopt. Dat heeft veel voordelen; ook voor bedrijven die industriële automatisering toepassen. Want de analyses van gegevens leiden tot efficiëntere bedrijfsprocessen. Maar er zit ook een Meer »

Nieuwe gebruikers over 3D-streep trekken

Eind 2013 presenteerde het van origine Engelse RS components in Boedapest iets wat je niet meteen van een technische groothandel zou verwachten: een 3D CAD pakket. Onder de naam Design Spark Mechanical Meer »

 

ASML net niet op tijd klaar voor Brazilië

ASML gaat zich serieus met de RoboCup bemoeien. Inmiddels werkt een vijftigkoppig team hard om een torenhoge ambitie waar te maken: wereldkampioen zijn in 2017. En dat met een eigen platform. Hoewel na het besluit mee te doen, de tijd te kort bleek om een standaard Turtle 5k platform ‘Brazil ready’ te krijgen, blijft de

Award voor AWL-Techniek

De uitreiking van de 2014 European Value Provider Awards vond plaats in het stadion Camp Nou van FC Barcelona, tegelijkertijd met het wereldkampioenschap voetbal. Hierbij stond de viering van een speciaal jaar centraal.

rp_000PHAER.jpg

Vakantierebus: wat begint met een ‘S’ en klinkt als muziek in de oren?

Een jonge ingenieur met specialisatie in beeldverwerking kwam vorige week op sollicitatiegesprek. Hij was dolgelukkig dat hem het volgende vakantiewerk als toegangsproef tot ons bedrijf werd voorgeschoteld: “bouw met deze nieuwe camera en de ‘H’- bibliotheek tegen het eind van de maand een overtuigende demo”. De man ging stralen en leek dolgelukkig. De opdracht klonk

MIT-robotvingers-SR

MIT wil mensen robotvingers geven

MIT wil mensen een tweetal extra robotvingers geven. De vingers moeten naar de ‘normale’ menselijke vingers werken en de gebruikers veel meer grip moeten geven op bepaalde objecten. Hoogleraar Faye Wu werkt samen met een aantal onderzoekers van de MIT aan de SR, dat staat voor ‘supernumerary robotic fingers’. De robotvingers zijn onderdeel van een

ASIMO-Obama

Honda presenteert menselijke robot ASIMO in Europa

De nieuwste versie van Honda’s menselijke robot ‘ASIMO’ heeft voor het eerst Europa aangedaan. De robot werd gepresenteerd op het Europese hoofdkantoor van Honda in het Belgische Zaventum.

De voetbalrobot TURTLE van Team Tech United

Robotvoetbalteam TU/e reist af naar Brazilië

Het robotvoetbalteam van de TU/e, Team Tech United, doet mee aan de RoboCup in Brazilië, een wereldkampioenschap voetbal voor robots. Het kampioenschap begint maandag 21 juli in het Braziliaanse João Pessoa.

MITnews_squishy01

Van vorm veranderende robot wordt werkelijkheid

Onderzoekers zijn erin geslaagd een nieuw materiaal te ontwikkelen dat kan schakelen tussen een stevige, inflexibele vorm en een zachte, flexibele vorm. Het materiaal kan worden gebruikt om robots te bouwen die kracht kunnen zetten, maar tegelijkertijd veerbaar genoeg is om schade aan zijn omgeving te voorkomen.

Robot leert van revaliderende kinderen Angry Birds spelen

Onderzoekers zijn erin geslaagd een robot de populaire game Angry Birds te laten spelen. De robot is ontwikkeld door het Georgia Institute of Technology en bedoeld om kinderen te helpen revalideren.

De iPhone 5S

10.000 robots van Foxconn moeten Apple’s iPhones gaan bouwen

Foxconn wil 10.000 robots gaan inzetten voor de productie van Apple’s nieuwe iPhone 6. Dit zou Terry Gou, CEO van Foxconn, volgens de Chinese media tijdens een aandeelhoudersbijeenkomst bekend hebben gemaakt. De robots gaan de iPhones assembleren.

De Mandelabrug in Zoetermeer (Foto door S.J. de waard)

Robot moet ramen fiets- en voetgangersbrug in zoetermeer gaan lappen

Studenten van de TU Delft hebben een robot ontwikkeld die de ramen van de Mandelabrug in Zoetermeer kan gaan lappen. De ‘Mandelabot’ moet de brug geheel automatisch reinigen.