Zonder strijd geen revolutie

De vierde industriële revolutie is al een poosje in de maak. Veel elementen die hem mogelijk maken, bestaan al enkele decennia. En ook de gedachte om productiesystemen middels it te Lees verder »

NEW Industries hét podium voor technologische vooruitgang

Op 8, 9 en 10 december is Evenementenhal Gorinchem het podium voor technologische vooruitgang tijdens NEW Industries. Lees verder »

3D-printen, hoe verdien je er geld mee?

Veel kinderen dromen ervan uitvinder te worden. Want wie wil dat nou niet, je hoeft maar één keer iets te verzinnen wat iedereen nodig heeft en je kunt de rest Lees verder »

Een robot voor jou en mij

Achter de schermen werd er al een behoorlijke poos aan gewerkt. Maar tijdens de Hannover Messe 2015 was het dan toch zover: YuMi is klaar voor het echte werk. Met Lees verder »

 

Krachtenbundeling leidt tot meerwaarde

VGK CNC Machines & Robotic Solutions, Techno Mind, Eding CNC en CNC Logic zijn met ingang van 1 juli 2015 een strategische samenwerking aangegaan. De bedrijven opereren gezamenlijk onder de naam ‘CNC Solutions Group’.

Inschrijving voor internationale KNX AWARD 2016 is gestart

De internationale KNX Association roept installateurs en system integrators op om hun projecten in te dienen voor de internationale KNX Award 2016. Deze award zal worden uitgereikt 16 maart aanstaande tijdens de vakbeurs light+building 2016 in Frankfurt (Duitsland).

Automated Packaging Systems lanceert verticaal verpakkingssysteem voor voedingsindustrie

Automated Packaging Systems lanceert de FAS Sprint Revolution, een verticaal verpakkingssysteem voor toepassing in de voedingsindustrie. In Europa lopen momenteel enkele testcases met de FAS Sprint.

Schneider Electric lanceert modulaire safety controller

Schneider Electric breidt de Preventa-lijn veiligheidsproducten uit met een nieuwe safety controller, de Preventa XPS MCM. Deze modulair opgebouwde beveiligingsinrichting beschermt zowel machines als operators tegen bewegende machineonderdelen.

Open Bionics

Startup die bionische armen bouwt met 3D-printer wint James Dyson Award

Open Bionics heeft in het Verenigd Koninkrijk de prestigieuze James Dyson Award gewonnen. Het bedrijf ontwikkeld op maat gemaakte en 3D-geprinte bionische armen, die zowel sneller als goedkoper kunnen worden geproduceerd als traditionele armprotheses.

Snelheid van robots beperken kan energiebesparing tot 40% opleveren

Robots zijn in robot-intensieve industrieën vaak verantwoordelijk voor de helft van het energiegebruik tijdens het productieproces. Het loont dan ook die energiegebruik te verminderen. Dit is mogelijk door industriële robots langzamer te laten bewegen. Dit kan het energieverbruik van robots tot maar liefst 40% terugdringen, zonder hiervoor te hoeven inleveren op de productietijd van producten.

De PR2 in actie

Onderzoekers leren robot taken uitvoeren op basis van WikiHow pagina’s (video)

Duitse onderzoekers werken aan een robot die op basis van WikiHow pagina’s taken leren uitvoeren. Het project, dat RoboHow heet, moet het eenvoudiger maken om robots instructies te geven en nieuwe taken te leren.

Helft van de bedrijven die werknemers met robots vervangt wil medewerkers in dienst houden

Bijna de helft van de fabrikanten wereldwijd verwacht meer dan 5% van zijn werknemers in de nabije toekomst te vervangen door werknemers. Tegelijkertijd geeft ruim de helft van de bedrijven aan zijn werknemers in dienst te willen houden. Van deze groep wil 28% werknemers gaan inzetten om machines te besturen die hun functie overnemen.

De C-Enduro, een Autonomous Surface Vehicle ontwikkelt door het Britse National Oceanography Centre in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds

Robots gaan zeeleven in Keltische Zee in kaart brengen

Het Britse National Oceanography Centre (NOC) gaat robots inzetten om leven in de zee in de Keltische Zee kaart te brengen. Het gaat om twee robots: de Slocum glider die onder water de Keltische Zee moet gaan afspeuren en een Autonomous Surface Vehicle, de C-Enduro.

rp_pers-61-fanuc1.jpg

Fanuc investeert in AI-startup Preferred Networks

Het Japanse Fanuc investeert 900 miljoen Yen, zo’n 6,5 miljoen euro, in de artificial intelligence startup Preferred Networks. De ontwikkelaar van geautomatiseerde apparatuur wil de machine learning technieken van Preferred Network gebruiken om robots te bouwen in autonoom productiefouten kunnen detecteren en corrigeren.