Duurzame verpakkingen leveren geld op

De vraag naar duurzame verpakkingen neemt toe. Duurzaamheid en kostenbesparing kunnen namelijk hand in hand gaan. De vraag is echter: hoe bepaal je de milieu-impact van een verpakking? En hoe ontwerp je verpakkingen zo dat Lees verder »

Robottrends op Automatica 2014

Het lijkt er dan toch van te komen. Ook in het productiedomein gaan robots steeds meer op mensen lijken. Hoewel aanwezig, moet de bezoeker van Automatica 2014 nu niet meteen aan hallen vol humanoids denken. Lees verder »

Robotica: het koningsnummer onder de kabeltoepassingen

De industriële robotica is zo mogelijk het meest veeleisende werkgebied als het om kabels gaat. In een dynamische meerassige dans worden kabels herhaaldelijk heen en weer geslingerd, gebogen en getordeerd. Dit vaak 24 uur per Lees verder »

Resultaat van 20 jaar Machineveiligheid

Dit is het vierde artikel in de serie artikelen over de praktijkervaringen van de afgelopen 20 jaar. Deze keer volledig toegespitst op 20 jaar machineveiligheid in Europa. In een serie praktijkervaringen over machineveiligheid mag een Lees verder »

 
double delta

Nieuw ontwerp voor robotarm: zuiniger en lichter

Noordwijker Aad van der Geest heeft een nieuw ontwerp voor een robotarm bedacht. De ‘double delta’ is een inventief ontwerp dat sneller, veiliger en energiezuiniger is dan andere robotarmen. Dit komt doordat alle drie de aandrijvingen aan een niet bewegend punt in de oksel van de arm zijn geplaatst. Hierdoor is de arm bijzonder licht.

Hoogste houdkracht in de kleinste ruimte

SCHUNK breidt zijn serie digitaal controleerbare magnetische grijpers uit met de bijzonder compacte SCHUNK mono-pool grijper EGM-M. Zelf in de kleinste maat (26 mm x 98 mm) zijn de krachtpatsers geschikt voor het hanteren van onderdelen tot 7 kg.  Aangezien hun magnetische oppervlak uitstrekt tot de buitenrand, dus  geen storende contour.

Cosento wordt exclusieve importeur van Italiaanse fabrikant Eelectron

Cosento wordt exclusieve importeur van Italiaanse fabrikant Eelectron

Cosento is de exclusieve importeur geworden van de Italiaanse fabrikant Eelectron. Het aantal fabrikanten dat zich in KNX Nederland verenigt is hierdoor uitgebreid.

Drukwerk

Praktijkgerichte en levendige vakbeurs met diepgang

De vakbeurs Materials krijgt komend voorjaar, op 22 en 23 april 2015 in Veldhoven, een praktijkgerichte en levendige opzet gebaseerd op drie pijlers: properties – applications –solutions. Organisator Mikrocentrum wil bezoekers van Materials 2015 aanspreken op herkenbare praktijkproblemen en materiaaltoepassingen. Voor diepgang zorgen keynote­lezingen over materiaaltrends en praktijkverhalen over materiaaltoepassingen.

SICK DeltaPac: de multitask-fotocel die tussenruimte tussen producten of verpakkingen op de lopende band overbodig maakt

Wie op de lopende band verpakkingen wilde detecteren of tellen met een fotocel, moest tot nu toe zorgen voor voldoende tussenruimte. Met de DeltaPac van SICK is een continue productstroom geen probleem meer.

Maakindustrie heeft nog veel vragen over 3D metaal printen

Na de Metaalunie heeft ook de Noord-Hollandse Materialenkring van de KvK, samen met Landré een informatief seminar over 3D printen georganiseerd. Zo’n zestig bedrijven uit de maakindustrie, waaronder machinebouwers, engineeringsbureaus en toeleveranciers uit de metaal- en kunststof industrie, werden bijgepraat over de stand van zaken rondom 3D printen.

De directie van VSE, Rob Brager en Ronald Elbers, ontvangt het Solution Partner schild overhandigd van Ronald Waayer, Business Unit Manager Motion Control van Siemens Nederland

VSE benoemd tot eerste Siemens Solution Partner voor Motion Control

Siemens benoemt VSE Industrial Automation tot de eerste Siemens Solution Partner voor Motion Control. De directie van VSE, Rob Brager en Ronald Elbers, kregen op het World of Technology & Science in Utrecht het Solution Partner schild overhandigd van Ronald Waayer, Business Unit Manager Motion Control van Siemens Nederland.

De mbo-scholieren Arjan Henst en Fer van Maasakkers winnen een zilveren medaille op de EuroSkills, het EK voor beroepen, voor het programmeren van hun robot

Mbo-scholieren behalen winst op EuroSkills voor programmeren van hun robot

De mbo-scholieren Arjan Henst en Fer van Maasakkers winnen een zilveren medaille op de EuroSkills, het EK voor beroepen, voor het programmeren van hun robot. In totaal namen 450 kandidaten uit 25 landen deel aan EuroSkills, onder wie 32 Nederlanders.

Lichtschermen PSENopt Advanced – voor elke discipline

De nieuwe lichtschermen PSENopt Advanced maken de hoogste flexibiliteit mogelijk vanwege multifunctionaliteit: Afhankelijk van de eis wordt of muting of blanking en de cascadering met hetzelfde lichtscherm gerealiseerd. Samen met het configureerbare besturingssysteem PNOZmulti zijn deze in volledige functionaliteit inzetbaar. 

(L) Hendrik Wijngaard van RAS, Willy Stahl (m) en Rainer Stahl en Willy Stahl senior van RAS

RAS Reinhardt Maschinenbau viert 75-jarige jubileum

De Duitse fabrikant van plaatbewerkingsmachines RAS Reinhardt Maschinenbau viert dit jaar haar 75-jarige jubileum. Het familiebedrijf met 230 medewerkers richt zich op zwenkbuigtechniek. Zwenkbuigen wordt veel toegepast voor het buigen van doosvormige en geprofileerde werkstukken.