NEW Industries hét podium voor technologische vooruitgang

Op 8, 9 en 10 december is Evenementenhal Gorinchem het podium voor technologische vooruitgang tijdens NEW Industries. Lees verder »

3D-printen, hoe verdien je er geld mee?

Veel kinderen dromen ervan uitvinder te worden. Want wie wil dat nou niet, je hoeft maar één keer iets te verzinnen wat iedereen nodig heeft en je kunt de rest van je leven rentenieren en Lees verder »

Robots en AGV’s gaan steeds meer werk uit handen nemen

Volgens Martijn Jansen van Romias, specialist op gebied van productieautomatisering voor de verspanende industrie, zullen Robots en AGV’s de komende jaren steeds meer handmatig werk uit handen nemen. AGV’s worden bij grote bedrijven al langer Lees verder »

Een robot voor jou en mij

Achter de schermen werd er al een behoorlijke poos aan gewerkt. Maar tijdens de Hannover Messe 2015 was het dan toch zover: YuMi is klaar voor het echte werk. Met zijn twee armen en menselijke Lees verder »

 
Multi Carrier System 4

Flexibel transportsysteem

Het flexibele transportsysteem, dat is ontwikkeld in een samenwerking tussen Festo en Siemens, bestaat uit een eenvoudig en mechanische opgebouwd basissysteem, lineair motoren, grondprofielen en een rollenband.

de_mecm_PI_MOVIVISION

Mobiele assistenten voor slimme logistiek

Volgens Johann Soder, grote baas van SEW Eurodrive, is Industrie 4.0 het slim flexibeler en efficiënter maken van fabrieken en ketens. Zelf heeft zijn bedrijf een slimme mobiele assistent ontwikkeld, die helpt de enorme variatie aandrijfcomponenten nog efficiënter te produceren. Maar deze komt alleen tot zijn recht doordat SEW in de jaren daarvoor haar processen superslank heeft weten te maken.

Tevel indexeer

Vrij programmeerbare indexeertafel

Tevel vult de familie stappenmotoren aan met indexeertafel MDT36012, die standaard uitgevoerd is met een geïntegreerde besturing. Tevel is officieel partner voor Gunda Electronic in de Benelux.

Pilz

Heksysteem met diagnosefuncties

PSENslock van Pilz biedt veilige hekbewaking met een elektromagnetische procesvergrendeling in een compact product, inclusief maximale manipulatiebeveiliging. Het systeem beveiligt deuren, kleppen en afschermkappen. Om de taken optimaal te kunnen ondersteunen, is de productfamilie met twee nieuwe productvarianten uitgebreid, PSENslock 6.1 en PSENslock 3.1/4.1/4.2.

Druksensoren voor gevoelige robot

Druksensoren van OptoForce zullen robots in de nabije toekomst ‘drukgevoelig’ maken in de zin dat de druksensoren de kleinste vervorming van een aan te pakken oppervlakte kunnen detecteren met behulp van onder andere infraroodtechnologie.

Panasonic zoekt product testers

Het doel van de actie is om de sensoren verder te verbeteren en aan te passen aan de behoefte van de markt en de wensen van de eindgebruikers. De betreffende sensoren worden vaak gebruikt in automatische productielijnen waar producten worden gecontroleerd, opgespoord, gemeten, onderscheiden en/of geëvalueerd. Belangrijke aspecten van de tests zijn hoge snelheid applicaties, hoge herhaalbaarheid en object detectie onder moeilijke omstandigheden.

Grijper met zuiger

De serie RPGA van Camozzi omvat grijpers die voorzien zijn van een 20 mm zuiger. Deze zuiger stuurt direct de vingers van de grijper aan waarmee hij een sterke en veilige grip waarborgt. In concrete cijfers bedraagt de grijpkracht bij 6 bar 310 Ncm en de open kracht 25 Ncm. De houdkracht is 90 N. Deze eigenschappen maken de grijpers onder meer geschikt voor het vastpakken van bijvoorbeeld gegoten producten. Alle metalen delen van de RPGA grijpers zijn geanodiseerd waardoor de grijpers slijtvast zijn. Verder zijn de componenten geschikt voor het plaatsen van sensoren.

HE_29495154_xxl

NEW Industries hét podium voor technologische vooruitgang

Op 8, 9 en 10 december is Evenementenhal Gorinchem het podium voor technologische vooruitgang tijdens NEW Industries.

Halfslachtige automatisering of noodzaak?

Een argument dat wel vaker naar voren komt bij de co-robotdiscussie, is dat het eigenlijk maar een halfslachtige automatiseringsvorm zou zijn. In een goed geautomatiseerde wereld hoeven mens en robot namelijk helemaal niet samen te werken, maar zit eerstgenoemde lekker in zijn luie stoel ergens op een zonovergoten strand een cocktail te drinken. Focussen we daarom niet op de verkeerde automatiseringsvorm? We vroegen het ABB, dat onlangs nog de spraakmakende YuMi presenteerde.

Het grote co-robotdebat

Tijdens de beurs Vision, Robotics & Mechatronics organiseerde RoboNED een interessante discussiebijeenkomst over de collaborative robot. Na pitches vanuit verschillende gezichtspunten gingen kleine groepen bezoekers met elkaar in debat over dit populaire robotthema. Het leidde tot enkele interessante en verrassende inzichten.