Missie volbracht: KUKA’s Bin Pick applicatie

Een robot die willekeurig producten uit een krat pakt, was een lang gekoesterde wens van producenten. Een uitdaging waar menig machinebouwer zijn tanden op stuk heeft gebeten. Toen de Duitse vestiging van COTARKO in Keulen Lees verder »

Op weg naar het robothuis

Vision en robotica zijn steeds vaker in het huiselijke domein terug te vinden. Hoewel ze voor de meeste huishoudens vooral nog een hoog ‘nice to have’ gehalte hebben, raakt de term domotica al wat meer Lees verder »

Duurzame verpakkingen leveren geld op

De vraag naar duurzame verpakkingen neemt toe. Duurzaamheid en kostenbesparing kunnen namelijk hand in hand gaan. De vraag is echter: hoe bepaal je de milieu-impact van een verpakking? En hoe ontwerp je verpakkingen zo dat Lees verder »

Robotica: het koningsnummer onder de kabeltoepassingen

De industriële robotica is zo mogelijk het meest veeleisende werkgebied als het om kabels gaat. In een dynamische meerassige dans worden kabels herhaaldelijk heen en weer geslingerd, gebogen en getordeerd. Dit vaak 24 uur per Lees verder »

 
Robotische kleding kan revalidatie na ongevallen verbeteren

Robotische kleding kan revalidatie na ongevallen verbeteren (video)

Robots kunnen voor allerlei doeleinden worden ingezet. Wetenschappers van de Purdue University in het Amerikaanse Indiana werken aan een robot die de bewegingen van mensen kan monitoren en ondersteunen. De robot wordt met een naaimachine rechtstreeks in kleding verwerkt, waardoor de gebruiker nauwelijks merkt dat de robot aanwezig is. De robot kan onder andere revaliderende gebruikers gaan helpen.

PremierWave XC HSPA+ Intelligent Cellular M2M Gateway

Lantronix introduceert ondersteuning voor Python voor Internet of Things-applicaties

Lantronix, leverancier van intelligente IoT (Internet of Things)-oplossingen, introduceert een nieuwe versie van de software voor de Intelligent Gateways uit zijn PremierWave reeks. Lantronix biedt in de nieuwe versie ondersteuning voor Python, een dynamische, objectgeoriënteerde programmeertaal die uitgroeit tot dé standaard voor de ontwikkeling en implementatie van industriële IoT-toepassingen. Lantronix introduceert daarnaast een nieuwe wiki voor programmeurs. Deze website biedt downloadbare voorbeeldscripts en instructies en dient daarnaast als platform waar gebruikers ideeën kunnen uitwisselen en samenwerken.

SICK_Vision_fotocellen_IM0037808

Stappenplan visionselectie: Sensor of camera?

In de industriële automatisering is het gebruik van visionsensoren en -camera’s een trend. Niet alleen bij complexe applicaties, maar ook bij de rechttoe rechtaan applicaties wordt steeds vaker geroepen: “Waarom gebruiken we geen visioncamera?” Maar is een camera altijd de meest optimale oplossing?

RFID tegen productpiraten

Er wordt wat afgepikt in de industrie. Dat bleek althans uit een rapport dat de VDMA onlangs presenteerde. Het kost de Duitsers een kleine 8 miljard euro per jaar. “71 procent van alle ondernemingen zegt te maken hebben gehad met plagiaat”, zegt Steffen Zimmermann van de VDMA. “In totaal kost het de Duitse industrie 7,9 miljard euro per jaar, wat overeenkomt met zo’n 38.000 arbeidsplaatsen. Een behoorlijk serieuze strop dus, waar met enkele vaak eenvoudige maatregelen al een hoop tegen te doen is.”

NEN exterieur nieuw_schuin_110604_1744_DSC3785a

Zonder normalisatie hebben robots in de landbouwsector geen toekomst

In de landbouwsector zie je langzaamaan robots verschijnen die gevaarlijk en eentonig werk van de mens overnemen. Dit zal de komende jaren alleen maar toenemen. Om de robots goed en veilig te kunnen laten werken en te zorgen dat de robots aan de wettelijke Europese eisen voldoen, moeten er afspraken worden gemaakt. Deze afspraken (kunnen) worden vastgelegd in normen. Hierbij staan ontwikkelaars vaak niet stil en dat is meer dan jammer.

Van gereedschapsmaker naar turn-key machinebouwer

Toen de huidige eigenaren Jos van de Ven en Huub Gerardts eind negentiger jaren uit loondienst gingen en in 1998 Tools for Technology (TFT) oprichtten, hadden ze er geen idee van hoe het zou gaan lopen. Natuurlijk, beiden hadden al vele jaren ervaring in de algemene machinebouw, – Jos als gereedschapmaker bij o.a. Philips en later als projectleider en inkoper bij Machinefabriek Verleg en Oerlemans, en Huub als constructeur bij Daf-, maar of dit genoeg was voor het runnen van een eigen bedrijf voor het bouwen van hoogwaardige gereedschappen en machines was toen nog maar de vraag.

Turck2214

Industrie 4.0 in een volatiele markt

In Duitsland laat de conjunctuur al twee kwartalen een neerwaartse trend zien. En ook kwartaal drie belooft niet veel soeps. Hoe anders was dat nog begin dit jaar. Wat moet je als technologiebedrijf met dat afwisselend juichen en huilen van de markt. En wat betekent dit voor een thema als Industrie 4.0?

Een toekomstbestendige maakindustrie

Volgens Brainport Industries zijn er genoeg aanknopingspunten voor een toekomstbestendige maakindustrie in Nederland, zo bleek tijdens haar jaarcongres. We hebben een prima ecosysteem en ook bij de overheid staat de maakindustrie eindelijk weer op de agenda. Maar is dit wel voldoende?