Markt voor collaboratieve robots groeit tot 96 miljard dollar in 2024

Groei (bron: FreeImages.com/Env1ro)

De vraag naar collaboratieve robots neemt de komende jaren fors toe. De markt is naar verwachting goed voor een jaaromzet van 96 miljard dollar (90,3 miljard euro) in 2024. Tot dit jaar groeit de markt een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 30%. In 2015 kwam de totale omzet in de markt nog uit op 10,3 miljard dollar (9,69 miljard euro).

Dit voorspelt onderzoeksbureau Transparency Market Research (TMR) in een nieuw rapport. TMR ziet verschillende redenen voor de groeiende omzet:

  • Collaboratieve robots kunnen mechanische taken op relatief eenvoudige wijze automatiseren.
  • De robots kunnen op veilige wijze nauw samenwerken met medewerkers.
  • Een breed scala aan collaboratieve robots van allerlei formaten zijn beschikbaar. Dit geeft bedrijven de mogelijkheid een robot te kiezen die aansluit op hun wensen en behoeften.
  • Sector zoals de voedsel- en drankensector, verpakkingsindustrie, automotive sector en material handling industrie worden in toenemende mate geautomatiseerd.

Europa is momenteel de grootste afzetmarkt voor collaboratieve robots en behoudt deze positie naar verwachting tot 2024. Wel voorspelt het onderzoeksbureau dat de groei in deze regio terug zal lopen, wat vooral te danken is aan de goed ontwikkelde industrieën in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *