Dematic en Egemin Automation zetten samen in op magazijnautomatisering

Dematic, dat in 2015 is overgenomen door KION Group, maakt zijn plannen bekend voor de integratie van Egemin Automation in zijn organisatie. Door deze integratie wordt Dematic naar eigen zeggen de grootste aanbieder van automatisch geleide voertuigen (AGV’s). Egemin Automation is net als Dematic onderdeel van KION Group.

Het integratieproces bestaat uit twee grote stappen. In de eerste stap creëert Dematic de Mobile Automation Center of Excellence (COE). Dit Center of Excellence zal de AGV-producten van Dematic, Egemin Automation en NDC (een recente technologie-overname van Dematic in Australië) combineren in een wereldwijd actieve groep. Het COE zal ook de vloerkettingbaansystemen van Egemin (E’tow) omvatten.

Hoofdkantoor in Michigan

Het hoofdkantoor van de Mobile Automation COE wordt gevestigd zijn in Holland, Michigan (VSA), de huidige vestiging van Egemin North America. Het centrum komt onder leiding te staan van Tom Kaminski, de voormalige CEO van Egemin North America. Andere vestigingen van de COE omvatten de bestaande Egemin Automation-locaties in België (Zwijndrecht), Nederland (Gorinchem), Duitsland (Bremen) en Frankrijk (Heillecourt), en de Dematic-locaties in China (Shanghai) en Australië (Belrose).

In de tweede integratiestap worden de activiteiten van Egemin in magazijnautomatisering (E’wds) worden geïntegreerd in de Dematic Central Europe organisatie. Egemin gaat rapporteren aan Barbara Wladarz, Managing Director, Central Europe. Egemin blijft zijn activiteiten in magazijnautomatisering uitvoeren in Zwijndrecht, België. Door de integratie bestaat het productportfolio op het gebied van magazijnautomatisering voortaan uit onder meer palletmagazijnsystemen en gestandaardiseerde transport- en sorteeroplossingen voor de diverse vereisten van markten zoals de voedingsindustrie, farmaceutische industrie, distributie & logistiek, productie en de maakindustrie.

Jan Vercammen

Jan Vercammen neemt de nieuwe functie op zich van Vice President Business Development, Dematic International. Hij gaat nieuwe groeimogelijkheden ontwikkelen en best practices in kaart brengen en vereenvoudigen in alle internationale regio’s waar Dematic actief is in Europa, China en de ANZA-regio.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *